Jouw persoonlijke navigatie

januari 18, 2019
Category: Leef jezelf gezond

Dit jaar zetten wij speciaal voor jou het thema ‘Leef jezelf gezond’ centraal. Bij gezondheid denk je waarschijnlijk al gauw aan voeding en beweging; twee gebieden die we uiteraard ook uitgebreid gaan belichten. Maar de invloed die jij op je gezondheid kunt uitoefenen gaat verder. Misschien zit jij al helemaal lekker in je vel, maar we kunnen ons ook voorstellen dat er gebieden in je leven zijn waar je nog niet helemaal tevreden over bent.

Hoe ga jij om met obstakels?

In ons dagelijks leven hebben we regelmatig te maken met zaken waar we geen invloed op hebben. Toch heb je op meer dingen grip dan je wellicht beseft. Deels kun je de persoonlijke impact beïnvloeden door de manier waarop je omgaat met dagelijkse hindernissen.

Je kunt bijvoorbeeld na een tegenslag bij de pakken neer gaan zitten of boos zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om iets te gaan doen waar je normaal gesproken blij van wordt, ook al heb je er op dat moment niet echt zin in. Uiteindelijk heb je daar waarschijnlijk meer baat bij. Je kunt ook denken aan het proberen van iets nieuws in plaats van bepaalde obstakels uit de weg te gaan.

Misschien kruip jij, bijvoorbeeld, elke avond op de bank om Netflix te kijken. Het helpt je om even te ontsnappen aan je dagelijkse beslommeringen. Het is plezierig, maar het geeft je waarschijnlijk niet echt voldoening. Misschien is dit het moment voor jou om een nieuwe ervaring aan te gaan.

Probeer eens iets buiten je comfort zone en je zult zien dat je meer voldoening ervaart door te groeien, iets nieuws te proberen en jezelf uit te dagen. Dat kan en mag ook zeker spannend zijn. Bedenk dat een leven dat draait om comfort en veiligheid best oké kan zijn, maar het zal niet gauw geweldig zijn.

Keuzes maken…

Leef jij op dit moment het leven dat je wilt leven? Geef jij prioriteit aan zaken die voor jou van toegevoegde waarde zijn? En wat is überhaupt belangrijk voor jouw persoonlijke geluk en ontwikkeling? Wat gaat jou helpen een betere gezondheid (mentaal en fysiek) en passend lichaamsgewicht te bereiken?

Dat kan een lastig vraagstuk zijn. We worden vaak zo in beslag genomen door alledaagse beslommeringen dat we uit het oog verliezen dat we wel degelijk keuzes maken. Bij elke hap die je eet kun je bijvoorbeeld kiezen om je lichaam te versterken of te belasten. Zo zijn er veel vlekken waarop we elke dag ogenschijnlijk onbelangrijke keuzes maken, maar op termijn bepalen ze wie je bent.

Bedenk dat 1 gezonde keuze per dag, er al 365 per jaar zijn! Wat weerhoudt jou ervan bewuster keuzes te maken?

Opdracht: waar geef jij prioriteit aan?

We gaan je helpen! Met een eenvoudige opdracht helpen we je onderzoeken waar jij op dit moment prioriteit aan geeft. Vervolgens maken we inzichtelijk in hoeverre je tegemoet komt aan je persoonlijke waarden, doelen en ambities.

doe de test!