Wanneer is water gezond?

\Water is één van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat alleen al voor 70% uit water en dit stofje zorgt voor het goed verwerken van voedings- en afvalstoffen in ons lichaam. Daarom wordt er binnen het Leef je gezond programma sterk aangeraden om voldoende en gezond water te drinken. Maar wanneer is water gezond?

Wat zit er in kraanwater?

“In het kraanwater zitten schadelijke stoffen die je niet zo snel zou verwachten zoals bijvoorbeeld chemicaliën of medicijnen. Veel van deze stoffen heeft ons lichaam niet nodig en vaak werken deze stoffen de zuivering van uw lichaam dan ook tegen.” vertelt Ron Stoutenberg, oprichter van Ultra Pure. Ook bevat water uit de kraan een grote hoeveelheid elektrolyten die ervoor zorgen dat het water minder capaciteit heeft om afvalstoffen op te pakken en af te voeren uit het lichaam.

“Bij mij komt er Spa blauw door de kraan!” – Deelnemer voorlichtingsavond Ultra Pure

De elektrolyt waarden van het kraanwater verschillen nogal per gebied in Nederland, maar toch is deze over het algemeen te hoog. Zo is een waarde boven de 130 niet voldoende voor een stofuitscheidende werking. Het kraanwater in Almere heeft bijvoorbeeld een elektrolyt waarde van 208. In Amsterdam is deze waarde 585 en in Maastricht zelfs 850!

Waarom is gezond water zo belangrijk?

Tijdens het afvallen ontstaat er vetafbraak en daarbij komen een heleboel gifstoffen vrij. Juist hierdoor is het cruciaal om tijdens het afvalproces water te drinken die zo snel mogelijk veel gifstoffen uit jouw lichaam kunnen wegnemen. Er wordt dan geen ballast achter gelaten.

Gezond water

Spa blauw is aan te merken als gezond water zonder afvalstoffen en weinig elektrolyten, maar ook een waterzuiveringssysteem kan hierbij helpen. Een waterzuiveringssysteem filtert de schadelijke stoffen en verminderd de hoeveelheid elektrolyten. Hierdoor kan je met een gerust hart water drinken en geef je je lichaam een steuntje in de rug bij het afvallen.

Dus het is belangrijk voor je lichaam om gezond water naar binnen te krijgen. Je zult merken dat als je gezonder water gaat drinken je je een stuk fitter gaat voelen. Ook zal het afvallen een stukje sneller gaan en daarmee vindt jij weer een beetje meer geluk!

Volgende week sluiten we de themamaand over ‘Drinken’ af met een aantal tips die jij direct in de praktijk kunt brengen!

Het Leef je gezond-programma

Wil je serieus aan de slag en een gezonde leefstijl ontwikkelen? Wij hebben een online programma ontwikkeld waarin we je helpen zelf de regie over je eigen gezondheid te nemen.

Werk dankzij het Leef je gezond-programma in 12 weken toe naar een gezondere, vitalere leefstijl!

hoe werkt het?

Comments